Voimaharjoittelu CrossFitissä ja ketogeeninen ruokavalio - Jakso 70

Keskustelemme voimaharjoittelusta CrossFitissä sekä ketogeenisestä ruokavaliosta.

Kysymykset:

"Moro!

Olen reilun vuoden verran harrastanut ristiinkuntoilua ja voimatasot käytännössä junnanneet paikallaan koko tämän ajan, toki tekniikat parantuneet jonkin verran yms. Etenkin kyykkyyn kaipaisin lisää rautaa. Treenaan tällä hetkellä 3-4 kertaa viikkoon ja salin ohjelmointi ei juuri palvele voimatasojen kasvua, salin vaihto ei ainakaan tällä hetkellä ole vaihtoehto koska valmentajat ja porukka on huippuja.

Eli millä tavalla yhdistäisitte maksimivoima treenin ainakin metcon painotteisemmilla jaksoilla, ennen vai jälkeen treenin vai omana treeninään? Mikä toistomäärä ja intensiteetti viikkotasolla riittää ylläpitoon ja mitä vaaditaan kehittymiseen jne.

Ja tottakai kaikki riippuu kaikesta yms mutta jos oletus on että uni, ruuat, stressi yms on kohtuullisen hyvin hallussa.

Myös Antin näkemys kiinnostaa siitä mikä on "riittävä" takakyykky crossfittiä ajatellen.

Myös PRI treenien perusteet kiinnostaisi ja mistä voi opiskella aiheesta.

- Roni"

"Moro! Kysymys podiin: ketogeeninen ruokavalio treenaajan näkökulmasta -mitä mieltä? Jos jo asiasta puhuttu, niin vinkkaatteko jakson numeron?

Lähinnä kiinnostaa ketoosissa hiilariasia, yleensä hiilareita pidetään treenaajalle tärkeinä ja kuitenkin monet paljon treenaavat näyttävät suosivan ketogeenista ruokavaliota. Eli kannattaako esim. pätkäpaastotyyppinen osittainen ketoosi vai mitä mieltä? Lähinnä kiinnostaa kuntosaliharjoittelun näkökulmasta kun tavoitteena on lihaskasvu.

- Nina"

Koodilla "palauduparemmin" saat 50 euroa alennusta Oura-älysormuksesta. Lue lisää Ourasta täältä: https://ouraring.com/partners/Lepopaiva/

Tämä jakso on tehty yhteistyössä Float Kallion (https://www.floatkallio.fi/) kanssa.

Linkit

Kuuntele jakso ylhäältä, iTunesista tai Soundcloudista (myös download).