Asiaa palleasta - Jakso 57

Tämä jakso on tehty yhteistyössä Float Kallion (https://www.floatkallio.fi/) kanssa.

Kysymys

"Moi!

Kiitos huikeasta podcastista, jossa yhdistyy informatiivisuus ja viihdyttävyys. 

Kysymykseni koskee palleaa, jonka funktioon ja toimintaan olen viime kuukausina herännyt oikeastaan osteopaattikäyntien ansiosta. Pallean sanotaan olevan lihas, jonka toimintaa säätelee sekä parasympaattinen (vagushermo) ja sympaattinen hermosto. Tätä kautta pallean toiminnalla on yhteys hengitykseen, stressiin ja jopa tunnelukkoihin, jos niin syviin vesiin on valmis uimaan. 

Mutta onko teillä minkälaisia näkemyksiä pallean roolista ja merkityksestä liittyen kehon kannatteluun, ryhtiin, asentoon - ja sitten toisaalta hengitykseen, stressiin jne.? Törmäsin netissä muutamiin palleaa vahvistaviin harjoituksiin (esim. pallon avulla)? Onko harjoitteista kokemuksia tai käsitystä, pitäisikö myös palleaa treenata ja miten? 

Omassa casessani osteopaattini on antanut neuvoksi harjoitella hengittämistä ja avata kehon yläosaa ja aktivoida palleaa kehon asennon ja kannattelun parantamiseksi. Jopa lonkan kiertymiset ja muut epätasapainotilat olisivat osteopaatin mukaan alisteisia pallean toiminnan vahvistamiselle eli pallealla pitäisi olla vahva priorisointi ainakin omassa nykytilanteessani.

Mitä ajatuksia? 

Kiitos!

Nim. Pallea kiinnostaa :)"

Linkit

Kuuntele jakso ylhäältä, iTunesista tai Soundcloudista (myös download).