Kahdestoista jakso


CompactFitin bodyweight coach -leirin puimista ja sitten kysymykset:

“Moi!

Ja kiitos mielenkiintoisesta podcastista!

Kysymykseni koskee tankkaamista pitkäkestoiseen suoritukseen ja sen aikana. Mitä suosittelette tankkaukseen, jos haluaa noudattaa paleo-tyyppistä ja nk. hiilihydraattitietoista ruokavaliota ja välttää turhia sokereita myös ennen suorituksia ja niiden aikana. Ketoosiin ei ole tarkoitus pyrkiä eikä noudattaa VHH dieettiä vaan välttää keinotekoisia hiilihydraattilähteitä myös urheillessa. Lihakset ja maksahan ottavat vain rajoitetun määrän hiilareita vastaan, joten energiaa pitäisi saada irti rasvoista. Kuulisin mielellänne ajatuksianne tankkaamisesta ennen urheilusuoritusta ja mitä tehdä, jos tuntuu, että puhti loppuu suorituksen aikana. Laji on siis suunnistus ja pitkä suoritus on yli kahden lenkki tunnin rata á 15 km. Lyhyemmät pyrähdykset 5-7 km menevät ilman suurempia tankkaamisia. Suoritukset eivät ole tasaista jolkottelua vaan vauhti ja intensiteetti vaihtelevat suuresti kisan aikana. Suunnistajathan kulkevat perinteisesti ruisleivällä ja kaurapuurolla ja pastalla, mutta jos haluaa noudattaa paleo-tyyppistä ja hiilihydraattitietoista ruokavaliota, eivät nuo ruoka-aineet sovi kuvaan.”

- Pietari

“Vinkkejä ohjelmointiin kaivataan, ongelmana lienee kiinnostuksenkohteiden paljous. Miten suosittelisitte rakentamaan treenikokonaisuuden intensiteetti/kesto/lepo jne kun tykkään monipuolisesta kestävyysurheilusta Sen lisäksi tykkään myös painonnosto- ja crossfittreenaamisesta. Kuntoa tulee testattua osallistuen monenmoisiin haasteisiin kestoltaan 3-36 h sisältäen joko yksittäisiä lajeja (maastopyöräily, -juoksu, melonta) tai kaikkea yhdessä tapahtumassa (=seikkailu-urheilu). Olen treenannut pidempään aktiivisesti ja ylirasitustilat ovat tuttuja, kun kokonaisuus tuntuu treenien puolesta hajoavan.

Tuhoaako vai tukeeko salitreeni ja metconit mahdollisuuteni kestävyyskuntourheilijana? Teen salilla syksyllä 3-4 ja keväällä n. 2 treeniä viikko, lisäksi 3-4 sisällöltään vaihtelevaa lajitreeniä. Kesä on pääasiallinen kisakausi, jolloin teen korkeaintensiiviset treenit lajimuotoisina. Onko 2 crossfittreeniä viikossa turhaa vai auttaako se kehittämään ominaisuuksia?”

- Kaisu

“Moro, Lepopäivään tuli mieleen tämmöinen kysymysehdotus: Kuinka palata takaisin rankkaan toiminnalliseen harjoitteluun flunssakauden jälkeen, jos ja kun kunnon treenaamiselle tulee viikon parin tauko? Kuinka aloitella siis sykettä nostavia kiertoharjotteluja sekä kuinka palata flunssan katkaisemaan tavoitteelliseen voimaharjoitteluun?”

- Markus

“Mitä mieltä olette yksin harjoittelusta. Kannattaako painonnostoliikkeitä harjoitella yksin? 
Jos tavoitteena on hyvä
toiminnallinen kunto ja atleettisuus, onko painonnosto (tempaukset ym.) mielestänne hyvä harjoittelumuoto?

Kiitos!”

- Arska

Jakson linkit:
3fu3l http://3fu3l.com/
Hörhö BulletProof-podcastissa http://www.bulletproofexec.com/102-extreme-endurance-training-and-ketosis-with-ben-greenfield-podcast/

Puffit: 

Paleoradio:
https://soundcloud.com/paleoradio
https://www.facebook.com/paleoradiopodcast

Sisusavotta http://www.sisusavotta.fi/sisusavotta-podcast-6-jaakko-savolahti/

Toimivan ravintovalmennuksen perusteet 3.5.
Olli Sovijärvi ja Sami Sundvik

Tiedot js.com ja maaliskuun loppuun asti 10% alea jaskanlista10 kupongilla:

http://www.jaakkosavolahti.com/tapahtuma/toimivan-ravintovalmennuksen-perusteet-3-5-2014/

Urheilijan Ravitsemus -luento CF Keravalla 18.5.
http://crossfitkerava.com/2014/03/20/urheilijan-ravitsemus-luento/

Luonnollisen liikkumisen leirit ja kurssit, yksi paikka perusleirille ja alehinta voimassa 4.4. asti.

Kuuntele jakso alta, iTunesista, SoundCloudista tai lataa tästä