Yhdestoista jakso

Kysymykset:

“Moi vaan,

Kiitos huiman mielenkiintoisesta, paikoitellen viihdyttävästä ja kokonaisvaltaisen asiantuntevasta jaksomuotoisesta radiokuunnelmastanne!

Kysymykseni liittyy venyttelyyn. Mikäli ette ole aiemmin tutustuneet tähän artikkeliin: http://saveyourself.ca/articles/stretching.php niin olen pahoillani, että asetan teidän ajankäytöllenne sen myötä kovia vaatimuksia. Artikkeli on nimittäin kohtalaisen pitkä. Jos kuitenkin löydätte aikaa muilta touhuiltanne sen läpikahlaamiseen tai olette siihen jo aikaisemmin tutustuneet, niin kuulisin kovin mielelläni ajatuksianne aiheesta. Kyseessä olevan Paul Ingrahamin artikkelinhan voisi asettaa pähkinänkuoreen toteamalla, että staattisesta venyttelystä ei ole sitä seuraavan hyvän olon tunteen lisäksi mitään hyötyä suoritusten parantamisessa, loukkaantumisriskin pienentämisessä ynnä muussa sellaisessa, johon venyttely tavallisesti yhdistetään.

Voitte kaikin mokomin lähestyä aihetta haluamallanne tavalla esim. lyömällä kovia vasta-argumentteja tieteelliseltä pohjalta, rönsyilemällä filosofisesti läpytellen aiheen ympäristössä tai lakonisesti toteamalla, että näinhän asia lepää. Joka tapauksessa teitä on ilo kuunnella!”

- Jarno

“Oisko jotain linkkivinkkejä tms. tietopakettia liikkuvuusharjoittelun perusteista? Kuntosali- ym. juoksureeneistä innostuneena esimerkiksi kyykkyyn pääseminen on yllättäen osoittautunut aika haastavaksi. Venyttely on takavuosilta tuttua, mutta mitä nää kaikki foamrollailut ja mobbausvouhotukset ovat?!”

Linkit:

TFW Helsinki http://www.tfwhelsinki.com/
Ray Cook ja Kelly Starrettin video https://www.youtube.com/watch?v=ARiZ_JqRldc
Fuzz speech https://www.youtube.com/watch?v=_FtSP-tkSug
Mobility WOD Youtubessa https://www.youtube.com/user/sanfranciscocrossfit
Mobility WOD http://mobilitywod.com/

Toimivan ravintovalmennuksen perusteet 3.5. http://www.jaakkosavolahti.com/tapahtuma/toimivan-ravintovalmennuksen-perusteet-3-5-2014/

Luonnolisen liikkumisen leirit:
Perusleiri 4.-6.7.
Jatkoleiri 1.-3.7.
2 päivän kurssi Helsingissä 7-8.6

Linkit:
http://www.helsinkipaleo.com/leiri/
http://www.jaakkosavolahti.com/2014/01/luonnollisen-liikkumisen-leirit-ja-kurssit-kesalla-2014/

Kuuntele jakso alta, iTunesista, SoundCloudista tai lataa tästä