Yhdeksäs jakso

Haastattelussa Stefanie Hagelstam

Kysymykset:

"Kysymys Steffille: Miten hyvältä susta tuntuu voittaa Klaus WODissa joka kerta kun treenaatte samaan aikaan?"

- Joonas

"Olen viimeiset 20 vuotta harjoitellut kestävyysurheilua, lähinnä juoksua, hyvin aktiivisesti, mutta vain harrastuspohjalta (ei siis kilpaurheilutaustaa). Olen aina tullut toimeen suhteellisen vähällä unella (6-7 tuntia yössä), mutta vastaavasti nukkunut erittäin sikeästi ja hyvin ja herännyt aina pirteänä.

Vajaa vuosi sitten aloitin toiminnallisen harjoittelun, josta olen tykännyt kovasti ja voimapuolen tulokset ovat myös tänä aikana kehittyneet mukavasti. Olen kuitenkin harjoittelun myötä alkanut kärsiä öisin jatkuvista lihaskivuista ja -jäykkyydestä, jotka ovat jatkuvia ja sen verran voimakkaita, että nukkuminen on vaikeaa, univajetta tahtoo kertyä ja palautuminen harjoittelusta on unen puutteen vuoksi erittäin hidasta. Kivut kohdistuvat yleensä viimeksi treenattuun kohtaan, eli paikka vaihtelee harjoittelun painotuksen mukaan. Harjoittelun ajankohdalla (aamupäivä/ilta) ei tunnu olevan juuri vaikutusta asiaan.

Särkylääkkeet auttavat kyllä nukkumisessa, mutta niiden jatkuva käyttö ei tietysti ole kovin terveellistä.Onko minut siis luotu ainoastaan kestävyysurheilijaksi, vai olisiko asialle jotain tehtävissä? Onko esim. keinoja lihasten rentoutumisen ja palautumisen nopeuttamiseen tms.?"

- Toni

"Mua kiinnostaisi kuunnella keskustelua aiheesta "leuanveto". Olen taistellut kyseisen liikkeen kanssa jo kauan ja haluaisin saada hyviä treenivinkkejä siihen. Miten sitä kannattaisi treenata? Mitä oheisliikkeitä? Kyseinen liike on kuitenkin olennainen Crossfitissä, enkä halua koko urheilu-uraani tehdä sitä kuminauhojen varassa.

Kiitos!"

- Effiina

"Miten usein ja kuinka kauan kerrallaan rullalla on järkevää rullata voimakkaammin (tarkoituksena availla pitkittyneitä lihaskalvojumeja)?"

- Kaisu

Linkit:

Steffin meditaatioharjoitus
Steffin leuanvetovideo
Steffit.com

Pikku Hiljaa Paleoon valmennus alkaa 28.1. 
Hyvinvointikokonaisuus haltuun seminaari 3.8.

Luonnolisen liikkumisen leirit:
Perusleiri 4.-6.7.
Jatkoleiri 1.-3.7.
2 päivän kurssi Helsingissä 7-8.6

Linkit:
http://www.helsinkipaleo.com/leiri/
http://www.jaakkosavolahti.com/2014/01/luonnollisen-liikkumisen-leirit-ja-kurssit-kesalla-2014/

Kuuntele jakso alta, iTunesista, SoundCloudista tai lataa tästä