Seitsemäs jakso

Kysymykset:

“Kiitos podcasteistä, niitä on ilo kuunnella :) Jaska: Onko luonnollisen liikkumisen treenejä vielä joskus tulossa kisikselle tai muualle, vaikka maksullisina? Leirit eivät ole taloudellisesti tällä hetkellä mahdollisia, mutta olisi kiva saada jotain vinkkiä omatoimiseen harjoitteluun. “

- Jules

“kuunteletteko itse jotain suomenkielisiä poadcasteja? voitteko suositella jotain?”

- Ville


“Moro. Keskivartalojannitysta voi kehittaa lankuilla jne erittain hyvaksi, jannitys ei kuitenkaan aina siirry toimintaan - esim kyykkyyn tai vaikka ponnistukseen. Mika on teidan nakokulma keskivartalovoiman toiminnalliseksi saamiseen?”

- Johannes

“Kuinka treenaisitte selkää, joka kipuilee liikkumattoman rintarangan takia alaselkään ja lonkkiin. Todettu lievä välilevyn pullistuma alimmassa nikamassa. Ryhdin korjaaminen lantiota eteen ja ylävartaloa eteenpäin hävittää kivun. Fyssarilta saatu ohjeet myös vatsamakuulla tehtäviin ylävartalon nostoihin sekä alaselän rentouttamiseen makuulla ja jumppapallon päällä.”

- Selkävaivainen

“Miten yhdistää tavoitteellinen juoksuharjoittelu ja crossfit? Haasteena on että WODit tulevat "yllätyksenä", ja jos olen suunnitellut juoksevani intervalleja, en halua tehdä edellisenä päivänä jalkatreeniä.”

- Anna

“Millaisena näette crossfit-harrastuksen viiden vuoden päästä? Mikä on muuttunut, jos on?”

- Mika

“miten kuntosaliharjoittelulla voi tehostaa crossfit-harjoittelua? miten salitreenit tulisi silloin jakaa? Voiko crossfitissä kehittyä paremmaksi vain harjoittelemalla crossfitiä?”

- Mikaela

“Moro, kuinka paljon keskitytte asiakkaidenne kanssa puolierojen tasoittamiseen? Oman kokemukseni mukaan monilla urheilijoilla toinen puoli vartalosta on huomattavasti vahvempi ja lihaksikkaampi kuin toinen. Tämän seurauksena mm. kyykyt alkaa kiertää, selkä on jumissa ja tempauksessakin kädet tulevat eri tasoon. Tämäkin tietysti lajispesifi juttu ja erilaisten pallopelien pelaajilla näkyy usemmin, mutta myös esim. olkapääoperaatioiden jälkeen.

Teetättekö yleisesti asiakkaillenne toispuoleisia juttuja vai huomioittako nämä tapaukset jotenkin erikseen?”

Linkit ja puffaukset

Urheilijan ravitsemus luento CF Basementissa 18.1.

Pikku Hiljaa Paleoon valmennus alkaa 28.1. 

Hyvinvointikokonaisuus haltuun seminaari 3.8. 

Mike Robertson maassa tehtävät coretreenit
Mike Robertson Half-Kneeling pointteja
Mike Robertson Hengityksestä nostoissa
Eric Cressey coretreeni muiden liikkeiden yhteydessä
Eric Cressey miksi takareidet kiristävät

Postural Restoration Institute

PRI: Hengityksestä ja coresta

Kuuntele jakso alta, iTunesista tai lataa tästä