Kahdeksas jakso

Kysymykset

"Kuinka usein pitäisi harjoitella kovaa ja miten nämä korkean intensiteetin treenit kannattaisi sijoittaa (lepopäivän ennen/jälkeen)? Ja miten muokata kisakauden mukaan? Itsellä ajatuksena näistä treeneistä, että voisivat olla esim. kovatempoisia lyhyitä sparreja tai spurttijuoksuja.

Lajina taas BJJ ja tavoitteena optimaalinen kisakunto. Matsien välissä ei yleensä ole kovin paljoa palautumisaikaa n.5 -10min, joten yhdestä ottelusta pitäisi palautua aika nopeasti.

Lisäksi monesti flunssat häiritsevät harjoittelua, eli kuinka pitkäksi aikaa keventää treeniä ja miten palata harjoitteluohjelmaan?

Kiitoksia vastauksestanne, ja mukavaa joulun aikaa! :)"

"Terska!

Jos on niinsanottu notkoselkä mallia APT ja ollaan tilanteessa jossa lonkankoukistajia venytelty, vatsoja vahvistettu ja pakaroita treenattu ja on halu vetää kunnolla maasta, niin kannataako tämmöinen puolisumo mave? Eli varpaita ei viedä täysin kiekkoihin kiinni, mutta asento on leveä ja käsiote kapea.
Aikaisemmista podcasteista sai semmoisen kuvan että veto kannattaa opetella tekemään kapeena ja sumotyyli on oikotie. Onko näin?

-Pena"

"Kovan metconin jälkeen lihaskipu tai -väsymys tuntuu seuraavana päivänä, mutta kovan voimatreenin jälkeen usein vasta sitä seuraavana päivänä. Onko tälle joku järkevä selitys?"

"CrossFit Inc. mainostaa treenimetodinsa ylivertaisuutta kymmenen fyysisen ominaisuuden parhaana kehittäjänä. Samaan aikaan (tai paljon aiemmin) usein tutkimuksin on todettu harjoittelun jaksotuksen esim. nopeus-maksimi-kestävyysvoimaharjoittelun blokkeihin parantavan fyysisiä ominaisuuksia parhaiten. 

Mitkä ovat teidän kokemuksenne CrossFitin kokonaiskondista lisäävästä vaikutuksesta verrattuna kunnolla jaksotettuun harjoitteluun? Mitä meiltä olette periodisaatiosta?"

"Moi, 

kysymys yksi: miksi palautelomake on yhteydenottolomake -osiossa?

kysymys kaksi: miksi kirjan nimi on mitä on?

kysymys kolme: mitkä ovat teidän mielestä parhaat "tajuamisen kohdat" siihen kun treeni ei oikein etene?
Yleisesti, olen treenannut toiminnallisesti (ohjauksessa 6krt/kk) noin 2.5 vuotta. välillä treenikertoja viikottain 3-4, välillä 1-2. yleisesti kroppa kyllä skarppiutuu ja hyvä treeni pitää myös huolta että ravintopuoli toimii (nykyisin 70-80& paleo). Kuitenkin tuntuu että aina on puolitehoilla ja kiukkua ei treeniin saa ja kehittyminen on hidasta. onko vaan niin että en osaa esimerkiksi palautua oikein vai olenko vaan motorisesti paska tms? mitenkä paljon tässä on geneettisiä eroja / eroja eri treenaajien välillä.
varsinainen kysymys siis kuuluu: huomaatteko valmentajina valmennettavissa keskenään suuria eroja vaikka treenimäärä olisikin melkolailla sama valmennettavien kesken.

miten iso merkitys on sillä "miten urheilin 10 vuotta sitten" tms..
tuntuu että olen motorisesti ja kognitiivisesti vajaatoimintainen siihen mitä olin aiemmin ja kehitys on olematonta :D

Iloa ja valoa.
Jampukka"

Hajanaisia ajatuksia levosta
Akonniemi kuulee Espoon kyykkyohjelmasta
How to get strong
Urheilijan ravitsemus luento CF Basementissa 18.1.
Pikku Hiljaa Paleoon valmennus alkaa 28.1. 
Hyvinvointikokonaisuus haltuun seminaari 3.8. 

Luonnolisen liikkumisen leirit:
Perusleiri 4.-6.7.
Jatkoleiri 1.-3.7.
2 päivän kurssi Helsingissä 7-8.6 (linkit tulossa)

Kuuntele jakso alta, iTunesista tai lataa tästä