Kolmas jakso

Jaksossa mm.:

  • Keskustelua maastavedosta
  • Brasilialaisen jujutsun oheisharjoittelu
  • Aamutreeni

Kysymykset:

moro! olisi kysymys lepopäivään  mainitsit että teetät asiakkailla huomattavan määrän maastavetoon valmistavia liikkeitä ennen kuin lähdetään mavea edes tekemään. kiinnostaisi millaisista liikkeistä on kyse ja millainen progressio niissä.

Tuukka

Hei,

Hieno homma, että pistätte podcastia harjoittelusta pystyyn! Minulla olisi kysymys BJJ-harjoittelun tukemisesta voima- ja liikkuvuustreenillä. Eli minkälaista oheisharjoittelua suosittelette mattonujuamisen rinnalle? 

Tavoitteenani ei ole ole optimaalinen kehittyminen BJJ:ssa, vaan pikemminkin terveenä pysyminen ja liikunnan ilo. (Toisin sanoen, tykkään painia, mutta tykkään myös muunlaisesta harjoittelusta.)

Kiitos jo etukäteen vastauksestanne!

Jukka

Kiitoksia hyvästä podcastista. Ilo kuunnella tarinoitanne.

Olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksianne harjoitteluaikoihin ja ravitsemukseen liittyen. Itse siirryin pari kuukautta sitten crossfit "aamuvuoroon", eli harjoitus alkaa kello 0700. Tähän liittyen jokunen kysymys....

1. Onko mielestänne väliä sillä harjoitteleeko aamulla vai illalla? Itse olin huomaavinani että unen laatu ei iltaharjoituksen jälkeen ollut paras mahdollinen, eli kone kävi vielä turhan kovilla kierroksilla kun piti nukkumaan mennä. Aamuharjoitus ratkaisee tämän ongelman mukavasti.

2. Harjoitus "paastotilassa"? Nyt kun harjoittelen kello seitsemältä aamulla niin harjoitus tulee tehtyä lähes aina tyhjällä vatsalla sillä edellinen ateria on yleensä nautittu kello seitsemältä edellisenä iltana. Mitä mieltä tästä? Onko tämmöisessä "paastotilassa"n harjoittelu ok?

3. Ravitsemus harjoittelun jälkeen? Kuinka nopeasti harjoituksen jälkeen pitäisi energiatankkaus suorittaa? Itse otan noin 45minuutin sisällä kevyen pikatankkauksen tyyliin banaania, kookosjuomaa ja proteiinijauhetta sekaisin. Tästä hetken kuluttua sitten isompi aamiainen. 

T: Tommi

Jaksossa mainitut linkit:

Jaska ja Marcus Vänttinen 

Cage-otteluilta 

Oheistreeni (lapojen liikkuvuus)

Toimivan ravintovalmennuksen perusteet

CrossFit Kuopion liikkuvuusseminaari

Laajempi kehonhuolto- ja liikkuvuusseminaari

Pikku hiljaa paleoon ryhmävalmennus

 

Kuuntele jakso alta, iTunesista tai lataa tästä