Asiaa palleasta - Jakso 57

Tämä jakso on tehty yhteistyössä Float Kallion (https://www.floatkallio.fi/) kanssa.

Kysymys

"Moi!

Kiitos huikeasta podcastista, jossa yhdistyy informatiivisuus ja viihdyttävyys. 

Kysymykseni koskee palleaa, jonka funktioon ja toimintaan olen viime kuukausina herännyt oikeastaan osteopaattikäyntien ansiosta. Pallean sanotaan olevan lihas, jonka toimintaa säätelee sekä parasympaattinen (vagushermo) ja sympaattinen hermosto. Tätä kautta pallean toiminnalla on yhteys hengitykseen, stressiin ja jopa tunnelukkoihin, jos niin syviin vesiin on valmis uimaan. 

Mutta onko teillä minkälaisia näkemyksiä pallean roolista ja merkityksestä liittyen kehon kannatteluun, ryhtiin, asentoon - ja sitten toisaalta hengitykseen, stressiin jne.? Törmäsin netissä muutamiin palleaa vahvistaviin harjoituksiin (esim. pallon avulla)? Onko harjoitteista kokemuksia tai käsitystä, pitäisikö myös palleaa treenata ja miten? 

Omassa casessani osteopaattini on antanut neuvoksi harjoitella hengittämistä ja avata kehon yläosaa ja aktivoida palleaa kehon asennon ja kannattelun parantamiseksi. Jopa lonkan kiertymiset ja muut epätasapainotilat olisivat osteopaatin mukaan alisteisia pallean toiminnan vahvistamiselle eli pallealla pitäisi olla vahva priorisointi ainakin omassa nykytilanteessani.

Mitä ajatuksia? 

Kiitos!

Nim. Pallea kiinnostaa :)"

Linkit

Kuuntele jakso ylhäältä, iTunesista tai Soundcloudista (myös download).

Suckline, toimistotyö ja alzheimer - Jakso 52

Juttelemme mm. toimistotyöstä, sisäilmaongelmista, unitutkimuksesta, FirstBeatistä ja alzheimerista.

Kysymykset

”Kiitos hyvästä podcastista! Olen kuunnellut kaikki jaksot. Miten omaa sucklinea voi arvioida? T. Vesa”

"Toimistotyö

Moi! Kiitoksia mielenkiintoisista podcasteista, teidän juttuja on todella antoisaa kuunnella!

Olisiko heittää uusavuttomalle vinkkejä kuinka selvitä paremmin toimistotyöstä? Käytössä on sähköpöytä, eli tulee seistyä koko päivä ja välillä heitettyä kehonpainokyykkyä ja kepillä lapamuljautuksia yms, mutta silti päivän päätteeksi on aivan täysin kuuppa jumissa ja energiat kateissa, kun joutuu 8 tuntia tuijottamaan näyttöpäätettä.

Mitä tähän toimistopäivän piristeeksi keksisi, että energiaa olisi enemmän ja pysyisi skarppina?

Työpäivän jälkeen vuorossa on tavoitteellista crossfit-harjoittelua ja oikeastaan ensimmäistä kertaa koko päivän aikana on hyvä olo vasta tuon treenin jälkeen, kun on päässyt hieman liikkumaan. Muu päivä menee aika koomassa.

Ravintopuoli on kunnossa, eli tulee syötyä riittävästi ja fiksusti.

t. Pauli”

Linkit

Kuuntele jakso ylhäältä, iTunesista tai Soundcloudista (myös download).