Kuudestoista jakso


“Quantified self. Onko hommassa mitään järkeä? Oletteko itse kokeilleet? Tunnetteko että olette saaneet hommasta mitään irti? Mitä suosittelisitte joka kaduntallaajalle tai himotreenaajalle?”

--

“Kiitos ihanasta ohjelmasta! Kuuntelen joka jakson. Itse kysymykseen. Mitkä ovat omat näkemyksenne kahvin juonnista. Juotteko? Kuinka paljon? Miten suhteessa treeneihin, ennen vai jälkeen aamutreeniin? Kiitos etukäteen vastauksesta!

T. Kaljupää”

--

“Tekeekö kuukauden lepo CrossFitista 5kk välein hyvää?”

--

“Milloin tietää, kannattaako tähdätä kilpailemiseen CrossFitissa? Huhu kertoo, että Suomessa on vain 1 lahjakas urheilija”


Kahdestoista jakso


CompactFitin bodyweight coach -leirin puimista ja sitten kysymykset:

“Moi!

Ja kiitos mielenkiintoisesta podcastista!

Kysymykseni koskee tankkaamista pitkäkestoiseen suoritukseen ja sen aikana. Mitä suosittelette tankkaukseen, jos haluaa noudattaa paleo-tyyppistä ja nk. hiilihydraattitietoista ruokavaliota ja välttää turhia sokereita myös ennen suorituksia ja niiden aikana. Ketoosiin ei ole tarkoitus pyrkiä eikä noudattaa VHH dieettiä vaan välttää keinotekoisia hiilihydraattilähteitä myös urheillessa. Lihakset ja maksahan ottavat vain rajoitetun määrän hiilareita vastaan, joten energiaa pitäisi saada irti rasvoista. Kuulisin mielellänne ajatuksianne tankkaamisesta ennen urheilusuoritusta ja mitä tehdä, jos tuntuu, että puhti loppuu suorituksen aikana. Laji on siis suunnistus ja pitkä suoritus on yli kahden lenkki tunnin rata á 15 km. Lyhyemmät pyrähdykset 5-7 km menevät ilman suurempia tankkaamisia. Suoritukset eivät ole tasaista jolkottelua vaan vauhti ja intensiteetti vaihtelevat suuresti kisan aikana. Suunnistajathan kulkevat perinteisesti ruisleivällä ja kaurapuurolla ja pastalla, mutta jos haluaa noudattaa paleo-tyyppistä ja hiilihydraattitietoista ruokavaliota, eivät nuo ruoka-aineet sovi kuvaan.”

- Pietari

“Vinkkejä ohjelmointiin kaivataan, ongelmana lienee kiinnostuksenkohteiden paljous. Miten suosittelisitte rakentamaan treenikokonaisuuden intensiteetti/kesto/lepo jne kun tykkään monipuolisesta kestävyysurheilusta Sen lisäksi tykkään myös painonnosto- ja crossfittreenaamisesta. Kuntoa tulee testattua osallistuen monenmoisiin haasteisiin kestoltaan 3-36 h sisältäen joko yksittäisiä lajeja (maastopyöräily, -juoksu, melonta) tai kaikkea yhdessä tapahtumassa (=seikkailu-urheilu). Olen treenannut pidempään aktiivisesti ja ylirasitustilat ovat tuttuja, kun kokonaisuus tuntuu treenien puolesta hajoavan.

Tuhoaako vai tukeeko salitreeni ja metconit mahdollisuuteni kestävyyskuntourheilijana? Teen salilla syksyllä 3-4 ja keväällä n. 2 treeniä viikko, lisäksi 3-4 sisällöltään vaihtelevaa lajitreeniä. Kesä on pääasiallinen kisakausi, jolloin teen korkeaintensiiviset treenit lajimuotoisina. Onko 2 crossfittreeniä viikossa turhaa vai auttaako se kehittämään ominaisuuksia?”

- Kaisu

“Moro, Lepopäivään tuli mieleen tämmöinen kysymysehdotus: Kuinka palata takaisin rankkaan toiminnalliseen harjoitteluun flunssakauden jälkeen, jos ja kun kunnon treenaamiselle tulee viikon parin tauko? Kuinka aloitella siis sykettä nostavia kiertoharjotteluja sekä kuinka palata flunssan katkaisemaan tavoitteelliseen voimaharjoitteluun?”

- Markus

“Mitä mieltä olette yksin harjoittelusta. Kannattaako painonnostoliikkeitä harjoitella yksin? 
Jos tavoitteena on hyvä
toiminnallinen kunto ja atleettisuus, onko painonnosto (tempaukset ym.) mielestänne hyvä harjoittelumuoto?

Kiitos!”

- Arska

Jakson linkit:
3fu3l http://3fu3l.com/
Hörhö BulletProof-podcastissa http://www.bulletproofexec.com/102-extreme-endurance-training-and-ketosis-with-ben-greenfield-podcast/

Puffit: 

Paleoradio:
https://soundcloud.com/paleoradio
https://www.facebook.com/paleoradiopodcast

Sisusavotta http://www.sisusavotta.fi/sisusavotta-podcast-6-jaakko-savolahti/

Toimivan ravintovalmennuksen perusteet 3.5.
Olli Sovijärvi ja Sami Sundvik

Tiedot js.com ja maaliskuun loppuun asti 10% alea jaskanlista10 kupongilla:

http://www.jaakkosavolahti.com/tapahtuma/toimivan-ravintovalmennuksen-perusteet-3-5-2014/

Urheilijan Ravitsemus -luento CF Keravalla 18.5.
http://crossfitkerava.com/2014/03/20/urheilijan-ravitsemus-luento/

Luonnollisen liikkumisen leirit ja kurssit, yksi paikka perusleirille ja alehinta voimassa 4.4. asti.

Kuuntele jakso alta, iTunesista, SoundCloudista tai lataa tästä

Yhdestoista jakso

Kysymykset:

“Moi vaan,

Kiitos huiman mielenkiintoisesta, paikoitellen viihdyttävästä ja kokonaisvaltaisen asiantuntevasta jaksomuotoisesta radiokuunnelmastanne!

Kysymykseni liittyy venyttelyyn. Mikäli ette ole aiemmin tutustuneet tähän artikkeliin: http://saveyourself.ca/articles/stretching.php niin olen pahoillani, että asetan teidän ajankäytöllenne sen myötä kovia vaatimuksia. Artikkeli on nimittäin kohtalaisen pitkä. Jos kuitenkin löydätte aikaa muilta touhuiltanne sen läpikahlaamiseen tai olette siihen jo aikaisemmin tutustuneet, niin kuulisin kovin mielelläni ajatuksianne aiheesta. Kyseessä olevan Paul Ingrahamin artikkelinhan voisi asettaa pähkinänkuoreen toteamalla, että staattisesta venyttelystä ei ole sitä seuraavan hyvän olon tunteen lisäksi mitään hyötyä suoritusten parantamisessa, loukkaantumisriskin pienentämisessä ynnä muussa sellaisessa, johon venyttely tavallisesti yhdistetään.

Voitte kaikin mokomin lähestyä aihetta haluamallanne tavalla esim. lyömällä kovia vasta-argumentteja tieteelliseltä pohjalta, rönsyilemällä filosofisesti läpytellen aiheen ympäristössä tai lakonisesti toteamalla, että näinhän asia lepää. Joka tapauksessa teitä on ilo kuunnella!”

- Jarno

“Oisko jotain linkkivinkkejä tms. tietopakettia liikkuvuusharjoittelun perusteista? Kuntosali- ym. juoksureeneistä innostuneena esimerkiksi kyykkyyn pääseminen on yllättäen osoittautunut aika haastavaksi. Venyttely on takavuosilta tuttua, mutta mitä nää kaikki foamrollailut ja mobbausvouhotukset ovat?!”

Linkit:

TFW Helsinki http://www.tfwhelsinki.com/
Ray Cook ja Kelly Starrettin video https://www.youtube.com/watch?v=ARiZ_JqRldc
Fuzz speech https://www.youtube.com/watch?v=_FtSP-tkSug
Mobility WOD Youtubessa https://www.youtube.com/user/sanfranciscocrossfit
Mobility WOD http://mobilitywod.com/

Toimivan ravintovalmennuksen perusteet 3.5. http://www.jaakkosavolahti.com/tapahtuma/toimivan-ravintovalmennuksen-perusteet-3-5-2014/

Luonnolisen liikkumisen leirit:
Perusleiri 4.-6.7.
Jatkoleiri 1.-3.7.
2 päivän kurssi Helsingissä 7-8.6

Linkit:
http://www.helsinkipaleo.com/leiri/
http://www.jaakkosavolahti.com/2014/01/luonnollisen-liikkumisen-leirit-ja-kurssit-kesalla-2014/

Kuuntele jakso alta, iTunesista, SoundCloudista tai lataa tästä

Kymmenes jakso

Kysymykset:

“Mihin burpeiden teho perustuu, kun niitä tahkotaan niin urakalla? Mukaviahan ne ovat, mutta mitä ne oikeastaan kehittää?” - Roosa

“Moikka,
Mitä mieltä herrat ovat painonnostovyön käytöstä? En rajaa kysymystäni enempää, sana on vapaa.”

Terv. Tommi / reilu vuosi Crossfittiä harrastellut pohtii vyön hyviä ja huonoja puolia

“Moro! Minua olisi kiinnostanut näkemyksenne palautumisesta ja harjoittelusta liittyen vuorotyöhön. Lähinnä siis harjoittelu esim. yövuoron jälkeen pienten päiväunien jälkeen. Onko edes järkevää? Olisiko ko. "lepopäivä" syytä pyhittää palautumiseen, vai tapahtuuko edes palautumista tuollaisessa luonnottomassa tilassa? Entä reeni ennen yövuoroa? Altistanko kropan suhteettomalle rasitukselle jne?”

-Asko

“Hei,

Jos treenaa 3-6 kertaa viikossa, niin miten usein pidempää lepojaksoa kannattaa pitää? Ja miten pitkä pidemmän lepojakson olisi hyvä olla?

Kiitos!”

“Oletetaan, että osaan Crossfitin perusteet ja pystyn myös kuntosalillani toteuttamaan Crossfit treenejä. Mikä on paras tapa toteuttaa oma ohjelmointi ilman valmentajaa? Siihen täytyy olla joku kehittyneempikin tapa kuin seurata crossfit.comin wodeja viikosta toiseen.”

-Jussi

Kelly Starrett ja Cook
Jaskan Prisma-vierailu
American Weightlifting Film
Antin liikkuvuusseminaari

Hyvinvointikokonaisuus haltuun seminaari 3.8.

Luonnolisen liikkumisen leirit:
Perusleiri 4.-6.7.
Jatkoleiri 1.-3.7.
2 päivän kurssi Helsingissä 7-8.6

Linkit:
http://www.helsinkipaleo.com/leiri/
http://www.jaakkosavolahti.com/2014/01/luonnollisen-liikkumisen-leirit-ja-kurssit-kesalla-2014/

Kuuntele jakso alta, iTunesista, SoundCloudista tai lataa tästä

Yhdeksäs jakso

Haastattelussa Stefanie Hagelstam

Kysymykset:

"Kysymys Steffille: Miten hyvältä susta tuntuu voittaa Klaus WODissa joka kerta kun treenaatte samaan aikaan?"

- Joonas

"Olen viimeiset 20 vuotta harjoitellut kestävyysurheilua, lähinnä juoksua, hyvin aktiivisesti, mutta vain harrastuspohjalta (ei siis kilpaurheilutaustaa). Olen aina tullut toimeen suhteellisen vähällä unella (6-7 tuntia yössä), mutta vastaavasti nukkunut erittäin sikeästi ja hyvin ja herännyt aina pirteänä.

Vajaa vuosi sitten aloitin toiminnallisen harjoittelun, josta olen tykännyt kovasti ja voimapuolen tulokset ovat myös tänä aikana kehittyneet mukavasti. Olen kuitenkin harjoittelun myötä alkanut kärsiä öisin jatkuvista lihaskivuista ja -jäykkyydestä, jotka ovat jatkuvia ja sen verran voimakkaita, että nukkuminen on vaikeaa, univajetta tahtoo kertyä ja palautuminen harjoittelusta on unen puutteen vuoksi erittäin hidasta. Kivut kohdistuvat yleensä viimeksi treenattuun kohtaan, eli paikka vaihtelee harjoittelun painotuksen mukaan. Harjoittelun ajankohdalla (aamupäivä/ilta) ei tunnu olevan juuri vaikutusta asiaan.

Särkylääkkeet auttavat kyllä nukkumisessa, mutta niiden jatkuva käyttö ei tietysti ole kovin terveellistä.Onko minut siis luotu ainoastaan kestävyysurheilijaksi, vai olisiko asialle jotain tehtävissä? Onko esim. keinoja lihasten rentoutumisen ja palautumisen nopeuttamiseen tms.?"

- Toni

"Mua kiinnostaisi kuunnella keskustelua aiheesta "leuanveto". Olen taistellut kyseisen liikkeen kanssa jo kauan ja haluaisin saada hyviä treenivinkkejä siihen. Miten sitä kannattaisi treenata? Mitä oheisliikkeitä? Kyseinen liike on kuitenkin olennainen Crossfitissä, enkä halua koko urheilu-uraani tehdä sitä kuminauhojen varassa.

Kiitos!"

- Effiina

"Miten usein ja kuinka kauan kerrallaan rullalla on järkevää rullata voimakkaammin (tarkoituksena availla pitkittyneitä lihaskalvojumeja)?"

- Kaisu

Linkit:

Steffin meditaatioharjoitus
Steffin leuanvetovideo
Steffit.com

Pikku Hiljaa Paleoon valmennus alkaa 28.1. 
Hyvinvointikokonaisuus haltuun seminaari 3.8.

Luonnolisen liikkumisen leirit:
Perusleiri 4.-6.7.
Jatkoleiri 1.-3.7.
2 päivän kurssi Helsingissä 7-8.6

Linkit:
http://www.helsinkipaleo.com/leiri/
http://www.jaakkosavolahti.com/2014/01/luonnollisen-liikkumisen-leirit-ja-kurssit-kesalla-2014/

Kuuntele jakso alta, iTunesista, SoundCloudista tai lataa tästä

Kahdeksas jakso

Kysymykset

"Kuinka usein pitäisi harjoitella kovaa ja miten nämä korkean intensiteetin treenit kannattaisi sijoittaa (lepopäivän ennen/jälkeen)? Ja miten muokata kisakauden mukaan? Itsellä ajatuksena näistä treeneistä, että voisivat olla esim. kovatempoisia lyhyitä sparreja tai spurttijuoksuja.

Lajina taas BJJ ja tavoitteena optimaalinen kisakunto. Matsien välissä ei yleensä ole kovin paljoa palautumisaikaa n.5 -10min, joten yhdestä ottelusta pitäisi palautua aika nopeasti.

Lisäksi monesti flunssat häiritsevät harjoittelua, eli kuinka pitkäksi aikaa keventää treeniä ja miten palata harjoitteluohjelmaan?

Kiitoksia vastauksestanne, ja mukavaa joulun aikaa! :)"

"Terska!

Jos on niinsanottu notkoselkä mallia APT ja ollaan tilanteessa jossa lonkankoukistajia venytelty, vatsoja vahvistettu ja pakaroita treenattu ja on halu vetää kunnolla maasta, niin kannataako tämmöinen puolisumo mave? Eli varpaita ei viedä täysin kiekkoihin kiinni, mutta asento on leveä ja käsiote kapea.
Aikaisemmista podcasteista sai semmoisen kuvan että veto kannattaa opetella tekemään kapeena ja sumotyyli on oikotie. Onko näin?

-Pena"

"Kovan metconin jälkeen lihaskipu tai -väsymys tuntuu seuraavana päivänä, mutta kovan voimatreenin jälkeen usein vasta sitä seuraavana päivänä. Onko tälle joku järkevä selitys?"

"CrossFit Inc. mainostaa treenimetodinsa ylivertaisuutta kymmenen fyysisen ominaisuuden parhaana kehittäjänä. Samaan aikaan (tai paljon aiemmin) usein tutkimuksin on todettu harjoittelun jaksotuksen esim. nopeus-maksimi-kestävyysvoimaharjoittelun blokkeihin parantavan fyysisiä ominaisuuksia parhaiten. 

Mitkä ovat teidän kokemuksenne CrossFitin kokonaiskondista lisäävästä vaikutuksesta verrattuna kunnolla jaksotettuun harjoitteluun? Mitä meiltä olette periodisaatiosta?"

"Moi, 

kysymys yksi: miksi palautelomake on yhteydenottolomake -osiossa?

kysymys kaksi: miksi kirjan nimi on mitä on?

kysymys kolme: mitkä ovat teidän mielestä parhaat "tajuamisen kohdat" siihen kun treeni ei oikein etene?
Yleisesti, olen treenannut toiminnallisesti (ohjauksessa 6krt/kk) noin 2.5 vuotta. välillä treenikertoja viikottain 3-4, välillä 1-2. yleisesti kroppa kyllä skarppiutuu ja hyvä treeni pitää myös huolta että ravintopuoli toimii (nykyisin 70-80& paleo). Kuitenkin tuntuu että aina on puolitehoilla ja kiukkua ei treeniin saa ja kehittyminen on hidasta. onko vaan niin että en osaa esimerkiksi palautua oikein vai olenko vaan motorisesti paska tms? mitenkä paljon tässä on geneettisiä eroja / eroja eri treenaajien välillä.
varsinainen kysymys siis kuuluu: huomaatteko valmentajina valmennettavissa keskenään suuria eroja vaikka treenimäärä olisikin melkolailla sama valmennettavien kesken.

miten iso merkitys on sillä "miten urheilin 10 vuotta sitten" tms..
tuntuu että olen motorisesti ja kognitiivisesti vajaatoimintainen siihen mitä olin aiemmin ja kehitys on olematonta :D

Iloa ja valoa.
Jampukka"

Hajanaisia ajatuksia levosta
Akonniemi kuulee Espoon kyykkyohjelmasta
How to get strong
Urheilijan ravitsemus luento CF Basementissa 18.1.
Pikku Hiljaa Paleoon valmennus alkaa 28.1. 
Hyvinvointikokonaisuus haltuun seminaari 3.8. 

Luonnolisen liikkumisen leirit:
Perusleiri 4.-6.7.
Jatkoleiri 1.-3.7.
2 päivän kurssi Helsingissä 7-8.6 (linkit tulossa)

Kuuntele jakso alta, iTunesista tai lataa tästä

Seitsemäs jakso

Kysymykset:

“Kiitos podcasteistä, niitä on ilo kuunnella :) Jaska: Onko luonnollisen liikkumisen treenejä vielä joskus tulossa kisikselle tai muualle, vaikka maksullisina? Leirit eivät ole taloudellisesti tällä hetkellä mahdollisia, mutta olisi kiva saada jotain vinkkiä omatoimiseen harjoitteluun. “

- Jules

“kuunteletteko itse jotain suomenkielisiä poadcasteja? voitteko suositella jotain?”

- Ville


“Moro. Keskivartalojannitysta voi kehittaa lankuilla jne erittain hyvaksi, jannitys ei kuitenkaan aina siirry toimintaan - esim kyykkyyn tai vaikka ponnistukseen. Mika on teidan nakokulma keskivartalovoiman toiminnalliseksi saamiseen?”

- Johannes

“Kuinka treenaisitte selkää, joka kipuilee liikkumattoman rintarangan takia alaselkään ja lonkkiin. Todettu lievä välilevyn pullistuma alimmassa nikamassa. Ryhdin korjaaminen lantiota eteen ja ylävartaloa eteenpäin hävittää kivun. Fyssarilta saatu ohjeet myös vatsamakuulla tehtäviin ylävartalon nostoihin sekä alaselän rentouttamiseen makuulla ja jumppapallon päällä.”

- Selkävaivainen

“Miten yhdistää tavoitteellinen juoksuharjoittelu ja crossfit? Haasteena on että WODit tulevat "yllätyksenä", ja jos olen suunnitellut juoksevani intervalleja, en halua tehdä edellisenä päivänä jalkatreeniä.”

- Anna

“Millaisena näette crossfit-harrastuksen viiden vuoden päästä? Mikä on muuttunut, jos on?”

- Mika

“miten kuntosaliharjoittelulla voi tehostaa crossfit-harjoittelua? miten salitreenit tulisi silloin jakaa? Voiko crossfitissä kehittyä paremmaksi vain harjoittelemalla crossfitiä?”

- Mikaela

“Moro, kuinka paljon keskitytte asiakkaidenne kanssa puolierojen tasoittamiseen? Oman kokemukseni mukaan monilla urheilijoilla toinen puoli vartalosta on huomattavasti vahvempi ja lihaksikkaampi kuin toinen. Tämän seurauksena mm. kyykyt alkaa kiertää, selkä on jumissa ja tempauksessakin kädet tulevat eri tasoon. Tämäkin tietysti lajispesifi juttu ja erilaisten pallopelien pelaajilla näkyy usemmin, mutta myös esim. olkapääoperaatioiden jälkeen.

Teetättekö yleisesti asiakkaillenne toispuoleisia juttuja vai huomioittako nämä tapaukset jotenkin erikseen?”

Linkit ja puffaukset

Urheilijan ravitsemus luento CF Basementissa 18.1.

Pikku Hiljaa Paleoon valmennus alkaa 28.1. 

Hyvinvointikokonaisuus haltuun seminaari 3.8. 

Mike Robertson maassa tehtävät coretreenit
Mike Robertson Half-Kneeling pointteja
Mike Robertson Hengityksestä nostoissa
Eric Cressey coretreeni muiden liikkeiden yhteydessä
Eric Cressey miksi takareidet kiristävät

Postural Restoration Institute

PRI: Hengityksestä ja coresta

Kuuntele jakso alta, iTunesista tai lataa tästä

Kuudes jakso

Jaksossa kirja-arvontaa ja seuraavat kysymykset


"Mitä olisi mielestänne hyvä ottaa huomioon kisoihin valmistauduttaessa; treeni, lepo, ruoka, psyykkinen valmistautuminen? Ja tarkoita tässä viimeisiä viikkoja ennen kisoja, olettaen että treenikaudella on jo otettu huomioon tulevat kisat. Voi olla vaikea antaa kaikenkattavaa vastausta, mutta jos vaikka kertoisitte omista kisoihin valmistautumis-kokemuksistanne."

-Satu

"Moikka!
ottakaas seuraavaassa lepopäivässä kompressiogeari käsittelyyn jos mahtuu  Jaskan näkökulman jo tiedänkin mut sullahan tais olla käytössä jotain?"

- Ilari

"Flunssakausi on tällä hetkellä päällä. Kuinka nopeasti kannattaa jatkaa treenaamista, kun on ollut kipeä ja tervehtynyt? Ei varmaankaan heti täysillä."

-Jonne

"Huomenta! Onko teillä käytössänne jonkinlainen aamuvetreytys tai muu rutiini, jolla pistetään keho käyntiin yön jäljiltä? Vai oletteko niin mobiileja, että ei muuta kuin mies pystyyn, kahvia koneeseen ja suorittamaan elämää?"

-Tuukka

"Olen aloittanut muutama kuukausi sitten crossfit harjoittelun ja minulla on liikkuvuudessa ongelmia. Käyn tekemmässä viikossa noin 4-5 WODia. Kysymys kuuluukin, että kannattaisiko minun enemmän keskittyä liikkuvuusharjoitteliden tekemiseen Open Gymillä kuin perus päivän WODin tekemiseen parantaakseni liikkuvuuttani vai kehittyykö se samaa tahtia myös perus WODeissa?"

-Riikka

"Voiko CrossFitia oikeasti harrastaa 60-vuotiaana? Lähteekö skaalaukset aivan lapasesta jos/kun keho alkaa pettämään eri tavoilla?"

-Vesa

"Kuinka kannattaisi suhtautua palautusjuomiin? Nyt roikkuu boxilla pussi ja sheikkeri laatikossa, mutta tulee juotua sitä harjoittelun jälkeen todella harvoin (lue, jos koskaan). 

Kannattaisiko sitä kuitenkin nauttia jonkin verran rauhallisemmankin harjoittelun jälkeen vai jättää aina kunnon rypistyksien jälkeen nautittavaksi?"

-Perttu

"Milloin Jaska tulee kertomaan urheilijan ravintoasioista Crossfit Herttoniemeen tai Crossfit 10K:hon? :)

Tulokset (Crossfit) junnaa paikallaan ja työmatkapyöräily hapottaa, missä vika? Voiko puutteellinen lihashuolto (venyttelen kyllä) vaikuttaa asiaan eli putkirullailu tahi hieronta kunniaan?"

-Lauri

Hyvinvointikokonaisuus haltuun
Pikku hiljaa paleoon

Jaskan urheilijan ravitsemus-luento Helsingissä (CrossFit Basement)

Kuuntele jakso alta, iTunesista tai lataa tästä

CrossFit-kirjan arvonta

Tässä tarkemmat ohjeet viidennessä jaksossa lanseerattuun arvontaan. Arvomme kaksi “CrossFit - kuinka monipuolinen harjoittelu palautti kykyni juosta” -kirjaa kuuntelijoidemme kesken. Osallistuminen on helppoa:

1. Mene Lepopaiva.comin palautelomakkeeseen
2. Täytä yhteystietosi (sähköpostiosoite riittää tässä vaiheessa)
Valinnainen askel 3. Laita viestiin kysymys podcastiin
4. Paina Lähetä

Arvomme voittajat 18.12. nauhoitettavassa podcastissa.

Viides jakso

Jaksossa:

  • “Crossfit - kuinka monipuolinen harjoittelu palautti kykyni juosta” -kirja ulos ensi viikolla
  • Kirja-arvonta
  • Liikkuvuussemman läpikäynti 
  • Suck line
  • Keskustelu: mitä on “fitness” tai toimintakyky ja miten sitä treenataan?
  • Kysymys: Voitteko käydä seuraavassa jaksossa läpi miksi crossfit harrastus on hinnoiteltu niin korkeaksi. Ainakin täällä Tampereella (95€). Harrastus kiinnostaa, mutta mennään yli kipurajan hinnoittelussa

Voodoo Band
Suck line
CF-kirja
Hyvinvointikokonaisuus haltuun
Pikku hiljaa paleoon

Kuuntele jakso alta, iTunesista tai lataa tästä